Home » Blog » Klant aan het woord » Bijzondere Rassen » Catahoula hondenras

Catahoula hondenras

Gepubliceerd op 2 januari 2022 om 00:00

Onze Quindecimus (Quin) was een uitverkorene om model te staan voor Halters&Collars. Quin is onze 2 jarige Louisiana Catahoula Leoparddog, een Amerikaans jacht en veedrijvers ras, waarvan er misschien hoogstens 50 van in Nederland voor komen.

 

Het is een middelgroot hondenras met een gewicht tussen de 25 tot 40 kilogram. Zij worden vooral ingezet voor het drijven van koeien op ranches en de jacht op het grotere wild zoals Poema’s, Wilde zwijnen en Damherten. Zij blinken bovendien ook uit in de sport, door hun atletische bouw en fantastische neus voor het zoekwerk.

Het is een unieke rashond, die bij vele vooral gewaardeerd wordt om de vachtkleuren, alle kleuren komen in principe voor binnen dit ras, maar ze zijn vooral bekend door hun Leopard (Merle) kleurige vacht en de blauwe ogen. Daar waar wij ook uiteraard die kleuren waarderen is dit voor ons absoluut niet belangrijk. Het zelfstandige en intelligente karakter, de werkdrift, de waakzaamheid en het baasgerichte karakter zijn voor ons de punten waarvoor wij vielen voor dit hondenras.

 

Het is absoluut geen ras om mee te beginnen en ze hebben een consequente leider nodig als baas. Uiteraard kunt u bij ons terecht mocht u vragen hebben over dit specifieke ras.

 

Groeten,

Clan Catahoula

Klik hier voor de Facebookpagina van Clan Catahoula.  

 

De Leren halsband Twisted  die Quin draagt vind je hier! 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.