PRE Paarden

Gepubliceerd op 25 januari 2022 om 09:13

Gastblog door: @alvaro.y.bella over haar prachtige PRE.

 

Alvaro is een PRE, al heeft hij niet de looks van het ras, zijn passen en temperament passen perfect in het plaatje. Pura Raza Españolas komen oorspronkelijk uit Andalusië (Spanje) en behoort tot een van de oudste rassen van europa. PRE paarden staan bekend om hun barokke bouw en lange manen, ook zijn de paarden erg temperamentvol en intelligent. Ze komen voor in vrijwel alle kleuren, de stokmaat zit meestal tussen de 1.55 en de 1.74m

PRE's mogen alleen zo genoemd worden als zij van erkende Spaanse foklijnen komen en de juiste papieren hebben. Zonder papieren staan zij bekend als Andalusiërs.

Naast het temperament en de intelligentie van het ras zijn ze ook erg moedig en meegaand. Dit maakte deze paarden vroeger uitermate geschikt als oorlogspaarden. Nu worden zij voornamelijk gebruikt voor vrijheidsdressuur en hogeschool dressuur. De paarden hebben indrukwekkende gangen en hoge kniewerk. Voor springen en eventing zijn ze minder geschikt.

Al met al zijn deze paarden met 
hun vierkante bouw, prachtige lange manen en opvallende passen zeer gewilde paarden. Met een consequente en moedige ruiter gaan deze paarden voor je door het vuur.

 

Alvaro is er ook zo eentje, toen ik hem kocht was het echt een angsthaas en overal bang voor, nu ik zijn vertrouwen heb gewonnen doet hij dingen die hij spannend vind zonder te aarzelen. We kunnen langs alle verkeer rijden, over een hele smalle lange brug samen en we hebben zelfs een sprongetje gewaagd. Het enige wat hij nodig heeft is een consequente leider en wat aanmoediging. Zolang we in elkaar vertrouwen kunnen we bijna alles. Dit paard heeft echt mijn hart gestolen en PRE's zullen altijd een speciaal plekje in mn hart hebben. ♥


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.